zondag 21 juli 2013

Oorpijn door chemo / verminderde weerstand

Joke & Henry zijn vrijdagavond geweest, hebben alle vogels meegenomen, die krijgen een nieuw baasje! Wel stil nu zonder die beestjes, maar vind het niet erg. Het was..met de nadruk op was..Arend z'n hobby..en hij was het zat...Het vogelhok toveren we nu om tot een playcity voor alle konijnen!

Zaterdag is tante Bep langs geweest met een prachtige bos bloemen & tante Lenie kwam ook gezellig nog langs met een mooi cadeautje uit Oostenrijk!

San heb nog gebeld, Bettien gemaild..meiden zijn lekker op vakantie!

Gisteravond begon ik last van m'n linker-oor te krijgen, verder geen aandacht aan besteed, vandaag was het een stuk minder prettig, was erg pijnlijk, het beetje wind wat er stond kon ik niet verdragen op dat oor, voelde warm aan en "klopte" binnenin, erg irritant dus..heb geloof ik nog nooit oorpijn gehad in m'n leven, dus nu weet ik ook eens wat dat is...gehele dag maar paracetamollen geslikt en meteen (dat moet volgens de oncologieverpleegkundige) m'n koorts opgemeten, niks aan de hand..had geen koorts..omdat m'n afweer ws. nog te laag is ben je vatbaar voor infecties etc...en aangezien m'n oor nu geen oorsmeer aanmaakt en alle haartjes zijn verdwenen is de kans op ontstekingen groot..en dat mag/kan je niet gebruiken..een week voor de volgende kuur..de bloedwaardes worden/blijven dan te laag omdat je " verminderde" afweer die infectie/ontsteking niet goed kan bestrijden..pffffffffffff..wat een gedoe allemaal door die chemo-ellende..al dat gemeut over een oorpijntje..maarja..zoals ze zeggen..bij elke infectie/ontsteking moeten er alarmbellen gaan rinkelen en het goed in de gaten houden anders moet je direct het ziekenhuis bellen..
En dan te bedenken hoe gezond ik was door alle onderzoeken en nooit ziek..voor alle chemo's begonnen..dubbel gevoel hoor!
M'n afweer was na de 1e kuur op de 8e dag weer normaal..maar nu..ook omdat ik nog met regelmaat duizelig ben is tie nog niet up-to-date..duurd allemaal veel langer..maarja..zal allemaal wel weer goedkomen!

Geen opmerkingen: